Familiehjelpen

Nye triste tall fra Frelsesarmeen

Ifølge Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for andre kvartal oppgir 1 av 6 nordmenn at de helt eller delvis anser seg selv som fattige. Videre svarer 4 av 10 nordmenn at de reduserer matkjøpene eller spiser mer usunn mat på grunn av økonomiske årsaker.

Frelsesarmeens fattigdomsbarometer undersøker nordmenns oppfatninger av hvordan økonomiske endringer påvirker dem. Opinion har gjennomført undersøkelsen blant 1001 personer over 18 år.

– Vi er bekymret over konsekvensene av at mange sliter med å få endene til å møtes. I Frelsesarmeens fattigdomsbarometer svarer mange at de legger seg sultne, ikke får betalt regninger på grunn av pengemangel og spiser mindre og dårligere mat, sier koordinator for Frelsesarmeens sosiale arbeid, Irene Mathisen.

Mathisen har i mange år jobbet med matutdeling i Frelsesarmeen, både som leder av Oslo Slumstasjon og det siste året har hun reist rundt i landet og bistått andre matutdelinger i Frelsesarmeen som har utfordringer med økte matkøer.

Frelsesarmeen har omlag 70 steder som deler ut mat rundtomkring i Norge.

Resultatene av undersøkelsen for andre kvartal viser at 43 prosent av befolkningen mener deres økonomi har blitt dårligere det siste halve året. En av seks oppgir at de helt eller delvis anser seg selv som fattige.

I Frelsesarmeens nye fattigdomsbarometer oppgir totalt 16 prosent av befolkningen at de helt eller delvis anser seg selv som fattige.

Barnefamiliene som sliter

I Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for andre kvartal svarer 1 av 3 foreldre at de sliter med å få endene til å møtes.

– Barnefamilier utgjør om lag halvparten av de som kommer til våre matutdelinger i Norge. Vi vet at denne gruppen har det spesielt tøft økonomisk og det er dessverre fortsatt over 100.000 barn som vokser opp i familier med vedvarende lavinntekt, sier Mathisen.



Bakgrunnen for denne artikkelen er hentet fra Hver sjette nordmann opplever seg selv som fattig fra Frelsesarmeens nettsider.